НАПРЕТКОВО ПОЈАЧАЊЕ НА ”ПЛЕЈУ”: ИЛКИЋ НОВИ ОРГАНИЗАТОР ИГРЕ

Александар Илкић, играч који је претходне четири сезоне провео у Тамишу из Панчева, нови је кошаркаш Напретка ЈКП из Алексинца. Двадесеттрогодишњи ”плејмејкер” у Алексинац долази као неопходно појачање на поменутој позицији и као велика жеља управе Напретка.

  • Са великим задовољством обавештавамо алексиначку кошаркашку јавност да је Илкић наш нови играч. Дуго смо желели да ангажујемо овог момка, за којег су били заинтересовани још неки клубови, са којима ми нисмо могли да уђемо у трку, пре свега финансијску. Међутим, Александар сматра да ће Алексинац бити права средина за њега и његов даљи кошаркашки развој – изјавио је за alpress.rs председник Напретка, Ненад Стојковић.

Александар Илкић рођен је 1996.године у Панчеву. Каријеру је започео у родном граду, а у периоду између 2012 и 2015.године био је члан београдског Партизана, са чијим јуниорским тимом је био државни првак у сезонама 2012/13 и 2013/14.

Претходне четири године провео је у Тамишу из Панчева, са којим је наступао у Кошаркашкој лиги и Суперлиги Србије. У последњој сезони на 35 одиграних утакмица просечно је бележио 10 поена, 4 асистенције и 3 скока.

Висок је 186 центиметара и игра на позицији организатора игре.

(Фото: Старспорт)

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 4 =