Ковид-19: Дневно мање од петоро заражених

Тренд повољне епидемијске ситуације на подручју општине Алексинац, када је у питању ковид-19, је настављен и протекле седмице. Статистички гледано она се и побољшала. Јуче је од 33 тестирана пацијената само код њих двоје откривена ова болест, а субота је била дан без новоозаражених, иако је анализирано 39 особа.

У протеклих седам дана у алексиначким здравственим установама се јавило 508 пацијената са симптомима сличним као код оболевања од ковида-19 или просечно дневно око 73 особе. У истом периоду откривена су 32 случаја оболевања од вируса корона или просечно 4,5 лица дневно.

Прошли понедељак није баш наговештавао мирну недељу када је у питању ковид-19, јер је од 88 тестираних узорака у 10 случајева откривено присуство вируса корона. У уторак је тај број почео да пада иако је било више кандидата. Од 106 анализираних пацијената само њих седморо је било оболело од ове болести.

У среду је забележено шест обољевања од 94 прегледана пацијента, а у четвртак од 83 заражено је било њих четворо. У петак, у ковид амбулантама се јавило 65 пацијената и њих троје је било заражено.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × four =