Концертом завршено „Културно лето”

Концертом испред Дома културе синоћ је спуштена завеса на овогодишњу манифестацију „Културно лето”. Након два месеца богатог културног програма јуче је „одсвиран” крај, концертом Николе Чутурила – Чутуре.

Почевши од 1. јула, па све до 28. августа, сваког викенда био је организован бесплатан културно – уметнички програм. Испред платоа Градске библиотеке „Вук Караџић” смењивали су се извођачи са својим пригодним програмима разноликог садржаја, и то од представа за децу, позоришних представа за одрасле, музичких концерата, културно-уметничких друштава, плесних школа.

Предгрупа Музички клуб Центра за културу и уметност Алексинац

Преко двадесет тачака културног програма било је планирано за овогодишње „Културно лето”, а публика је исте пратила са великом пажњом. Како је ово лето било кишовито, неизвесних временских услова, организатори су још на почетку најавили да ће догађаји због кише бити пребачени у Велику салу Дома културе. Међутим, како култура увек побеђује, надјачала је и лоше временске услове, па су се тако скоро сви догађаји одржали напољу, на платоу испред Градске библиотеке „Вук Караџић”, као и на Терену за мале спортове „Таш”.

Организатор овогодишњег Културног лета било је Градско позориште „Театар 91”, које ради под окриљем Центра за културу и уметност Алексинац, а покровитељ Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 1 =