Koncertno veče posvećeno srpskom prosvetitelju

Sada već tradicionalni Svetosavski koncert aleksinačkog hora „Pevnica” biće održan sutra u Velikoj sali Doma kulture. Za ovu priliku repertoar ovog mešovitog hora biće sačinjen od kompozicija pravoslavne duhovne i izvorne narodne muzike, uz gostovanje horova iz našeg grada.

– Ovo je treći Svetosavski koncert u organizaciji udruženja ‘Pevnica’. Ovoga puta to će biti na jednom zavidnom nivou, slobodno je možemo nazvati Svetosavska akademija i prijatelji jer će nam se na sceni pridružiti još četiri hora iz Aleksinca. Nastupiće dečiji hor ‘Mali Vokali’ sa dirigentkinjom Marijom Petrović. Zatim sledi dečiji hor Osnovne muzičke škole ‘Vladimir Đorđević’ sa dirigentkinjom Elizabetom Stojanović, nastavnicom solfeđa koja je od nedavno i član našeg pevačkog udruženja. Nastupiće Omladinski hor Centra za kulturu i umetnost sa Miljom Milovanović i hor Aleksinačke gimnazije sa profesorkom Ivanom Lukić. Veoma mi je drago što su se odazvale našem pozivu da zajedno učestvujemo na ovom koncertu – rekla je za naš portal, prof. dr Marina Gavrilović, dirigent hora „Pevnica”.

Koncert posvećen srpskom prosvetitelju Svetom Savi zakazan je za 19 sati, a ulaz će biti slobodan za sve ljubitelje horskog pevanja i duhovne muzike.

– Pozivam sve naše sugrađane da zajedno sa nama uživaju u muzici. Na koncertu će pored duhovnih kompozicija biti i izvorne narodne pesme, i ta muzika u stvari treba da potisne sve one druge muzičke sadržaje koji su veoma agresivni i prezastupljeni – poručila je Gavrilović. 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

one + 2 =