Концертно вече посвећено српском просветитељу

Сада већ традиционални Светосавски концерт алексиначког хора „Певница” биће одржан сутра у Великој сали Дома културе. За ову прилику репертоар овог мешовитог хора биће сачињен од композиција православне духовне и изворне народне музике, уз гостовање хорова из нашег града.

– Ово је трећи Светосавски концерт у организацији удружења ‘Певница’. Овога пута то ће бити на једном завидном нивоу, слободно је можемо назвати Светосавска академија и пријатељи јер ће нам се на сцени придружити још четири хора из Алексинца. Наступиће дечији хор ‘Мали Вокали’ са диригенткињом Маријом Петровић. Затим следи дечији хор Основне музичке школе ‘Владимир Ђорђевић’ са диригенткињом Елизабетом Стојановић, наставницом солфеђа која је од недавно и члан нашег певачког удружења. Наступиће Омладински хор Центра за културу и уметност са Миљом Миловановић и хор Алексиначке гимназије са професорком Иваном Лукић. Веома ми је драго што су се одазвале нашем позиву да заједно учествујемо на овом концерту – рекла је за наш портал, проф. др Марина Гавриловић, диригент хора „Певница”.

Концерт посвећен српском просветитељу Светом Сави заказан је за 19 сати, а улаз ће бити слободан за све љубитеље хорског певања и духовне музике.

– Позивам све наше суграђане да заједно са нама уживају у музици. На концерту ће поред духовних композиција бити и изворне народне песме, и та музика у ствари треба да потисне све оне друге музичке садржаје који су веома агресивни и презаступљени – поручила је Гавриловић. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − ten =