У недељу Зимски успон на Лесковик

У недељу, 26. јануара, планинари алексиначке „Брђанке”, после вишегодишње паузе, опет организују акцију „Зимски успон на Лесковик”.

̶ ‘Брђанка’ већ има завидну традицију успона на Лесковик у пролећном и јесењем периоду. Испоставило се, међутим, да постоје заинтересовани за организовање успона и у току зиме, тако да се враћамо тој акцији ̶каже потпредседница ‘Брђанке’, Наташа Станковић.

̶ Полазак из Алексинца је у 8:20, а у 9:00 часова се креће из Липовца испред манастира Свети Стефан. Стаза ће бити дужине између шест и седам километара са висинском разликом од 750 метара. Очекује се да ће време бити слично данашњем, што се сматра изузетно повољним за ово доба године и уопште за планинарење. Стаза ће бити лака и позивамо наше суграђане да нам се придруже у што већем броју ̶ каже наша саговорница и додаје да ће на акцији учествовати планинари и љубитељи приреде из других крајева Србије.

Већ 2. фебруара ПСК „Брђанка” ће организовати одлазак на Бованску кулу и обилазак тог дела алексиначке општине, недељу дана касније организује се одлазак на обронке Гоча, 16. фебруара су традиционални „Сретењски сусрети на Малом Јастрепцу” и, на крају, последњег викенда у фебруару, у плану је одлазак на велику републичку акцију „Зимски успон на Трем”.

Насловна фотографија: Успон на Ртањ, преузета са Фејсбук странице ПСК Брђанка.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 3 =