„Клавирски сусрети” ученика алексиначке и књажевачке музичке школе

У организацији Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић” из Алексинца и Основне музичке школе „Предраг Милошевић” из Књажевца, сутра у новим просторијама музичке школе биће приређен концерт ученика клавира ове две образовне установе.

− Ово ће бити својеврсно представљање редовних и ванредних ученика који су ето, мало више, били у позадини прошле године, а ипак нашој школи донели један велики број успешних наступа, освојених награда, учествовањем на републичком фестивалу музичких и балетских школа. Тако да је идеја да се и њима посвети пажња и дати им прилику да покажу шта знају и да се једноставно представе публици Алексинца и нашим учесницима као једнаки такмичари, ученици и уопште концерт мајстори наше школе – рекла је у изјави за наш портал Христина Лазаревић Сутон, наставница клавира ОМШ „Владимир Ђорђевић”.

Овај концерт биће и својеврсна припрема ученика за предстојећа такмичења, а такође и за једно значајно такмичење „Даворин Јенко” у Београду.

Гости „Клавирских сусрета” биће ученици ОМШ „Предраг Милошевић” из Књажевца у класи наставника клавира Душана Сутона, који су недавно остварили запажен успех на Међународном фестивалу у Рогашкој Слатини у Словенији.

− То су ученици професора Душана Сутона који су прошле недеље на једном престижном такмичењу у Словенији, које носи назив „Иван Ријавец” освојили две прве награде. Ученик шестог разреда Михајло Раденковић је победио на овом такмичењу и освојио пехар – додала је Лазаревић Сутон.

Поред Христине и Душана, учешће у реализацији овог концерта узели су и наставници Срђан Ђорђевић и Маја Ранђеловић.

Концерт ће бити одржан у Камерној сали у новим просторијама Основне музичке школе у улици Момчила Поповића, са почетком у 18 часова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × four =