ПУ „Лане” врши упис малишана

Средином прошле седмице, од првог дана фебруара месеца, Предшколска установа „Лане” почела је са уписом деце за школску 2023/24 годину.

У предшколску установу примају се деца за јаслену групу узраста до три године, у вртић или играоницу узраста од три до пет и по година, а за припремни предшколски програм (целодневни или полудневни) узраста од пет и по до шест и по година. Родитељи могу да пријаве дете за упис, лично у вртићу у Мишићевој улици бр.1 у стручној служби од 8 сати до 13 сати, а у селима за ППП на 4 сата и мешовите групе и друге облике рада, код васпитача, од 7 до 8 часова, или од 12 до 13 часова, или  преко е-портала – www.euprava.gov.rs

Документација која је потребна приликом уписа разликује се у зависности од врсте боравка коју родитељи желе. Све информације тог типа родитељи могу видети на сајту, а образац захтева за упис са списком потребне документације може се преузети лично или на сајту установе,  www.lanealeksinac.com.

Такође, постоји могућност за све родитеље, како за целодневни тако и за полудневни боравак, да доставе документа преко еПортала. Пријавом деце на овај начин се избегавају гужве на шалтерима и у канцеларијама.

Сви родитељи, који су већ поднели захтев, а деца нису уписана до почетка конкурса, у обавези су да обнове пријаву, тј. поднесу нов захтев.

Када је реч о упису деце за припремни предшколски програм, целодневни или полудневни, родитељи су у обавези да упишу децу која су рођена од 01.03.2017. до 28.02.2018.

Деца која су рођена у овом периоду су у обавези да крену од првог септембра у припремни предшколски програм.

Конкурс за пријем деце траје до 31. марта ове године. Листе уписане деце, целодневног боравка и играоноце биће објављени до 20. јула, а распоред за припремни предшколски програм, целодневни, у трајању од четири сата биће објављен 15. гвгуста 2023. године. Рок за предају жалби је 8 дана од дана објављивања листе примљене деце. Жалбе примљене ван жалбеног рока биће одбачене и неће се разматрати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − eight =