Kamp „Lipovac 2019ˮ opravdao očekivanja

U organizaciji Džudo kluba „Aleksinacˮ, u Ustanovi za odmor i rekraciju dece „Lipovacˮ u istoimenom aleksinačkom selu, završen je sedmodnevni kamp koji je okupio 61. polaznika iz pet džudo klubova iz četiri grada: Obrenovca, Bora, Niša i Aleksinca.

‒ Zadovoljna sam odzivom i brojem dece, svake godine sve bolje i bolje, kaže Bojana Stanković, rukovodilac kampa i trener Džudo kluba „Aleksinacˮ. – Sa mladim džudistima radilo je pet trenera iz različitih klubova, a to znači da je realizovano isto toliko različitih programa. Akcenat je bio više na bazičnim pripremama što se tiče trčanja i same kondicije i fizičke pripreme. U sali je više pažnje posvećeno tehnici i tehničko-taktičkoj pripremi, a borbe su smanjene na minimuim. Naravno da deci sve to koristi, jer ona još uvek uče ‒ kaže Stanković.

Radom kampa zadovoljni su i gosti.

‒ Trenerska ekipa je super, deca su odlična, bili smo zadovoljni prošle godine, tako da smo došli i ove. Odlični uslovi za trening, a i hrana je izvanredna ‒ veli trener Džudo kluba „Vukˮ iz Niša, Slobodan Ložajić.

‒ Može se reći da je kamp organizovan na zaista visokom nivou. Ovde je sve bilo posvećeno deci. Treninzi su bili tri puta dnevno, a deca su u slobodno vreme mogla da igraju stoni tenis, stoni fudbal ili da se bave drugim za njih interesantnim stvarima. Osoblje ustanove je bilo veoma ljubazno, izlazili su nam u susret za sve što nam je trebalo, od hrane do treninga i ja bi se ovom prilikom zahvalio upravi i zaposlenima u odmaralištu „Lipovacˮ ‒ kazao nam je Miloš Marković, trener Džudo kluba „Obrenovacˮ iz Obrenovca.

Radom kampom, koji je organizovan drugi put zaredom, oduševljena je i njegova kolegenica iz kluba, Bojana Zuvić.

‒ U Lipovcu sam prvi put i oduševljena sam, stvarno je bilo prelepo.

Pomenimo na kraju i to da su polaznici džudo kampa „Lipovac 2019ˮ posetili su i obližnji srednjevekovni manastir Sveti Stefan, gde ih je primio duhovnik ove svetinje, arhimandrit Dionisije.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

four × 4 =