Пољопривредна школа: Има места за будуће месаре и прерађиваче млека

Нову школску годину Пољопривредна школа „Шуматовацˮ започела је са довољним бројем ученика за 11 одељења, тако да неће бити технолошких вишкова. Планом уписа, у мају месецу ова школа је требало да упише ученике за образовне профиле пољопривредни техничар, пекар и руковалац-механичар пољопривредне технике. Након два уписна рока, остало је десетак нераспоређени ђака, па је ресорно министарство одобрило упис још једног комбинованог одељења за образовне профиле месар и прерађивач млека. Добра вест је да је ово одељење формирано са 20 ученика и да још увек има по пет слободних места, па заинтересовани ђаци за ова занимања имају прилику да постану ученици ове школе.

‒ Треба истаћи да смо у току године имали доста активности, а и успеха. Школа је на конкурсу Војвођанске банке добила другу награду и 15 рачунара. Планирамо да одржавамо трибине и стручна предавања за заинтересоване пољопривреднике – каже директорка школе, Јасмина Тончић.

Наша саговорница истиче и важан пројекат школе „Иновативна практична настава у пољопривредиˮ, одобрен је од стране Темпус фондације Еразмус + програма, у вредности од чак 30 хиљада евра. Програм ће се спроводити у новембру, а подразумева обављање практичне наставе од 15 дана у Бугарској. У питању је град Сандански и тамо ће боравити 14 ученика и два наставника трећег и четвртог разреда ветеринарске и пољопривредне струке.

‒ Ученици ће имати прилику да стекну искуства у реалним условима, јер ће тамо радити по шест сати дневно на фарми органске и сточарске производње и у фабрици млека. То ће се признати као део наставе и оцена у нашој школи ‒ објашњава директорка.

Она још и најављује за следећу школску годину нове образовне профиле који ће бити прилагођени потребама ученика и друштва.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × one =