Јубилеј у знаку братимљења

Фудбалски клуб „Морава” из Житковца јуче је на свом стадиону обележио велики јубилеј – 90 година постојања овог спортског колектива. Прослава је почела у просторијама Месне заједнице где је уприличена пригодна изложба портрета некадашњих играча овог клуба које је насликао проф. др Светозар Вукадиновић, који је некада и сам био играч. Поред слика, изложбу су употпунили пехари, захвалнице, заставице и фотографије кроз различите периоде од оснивања клуба до данас.

Изложбу је отворила Љиљана Глигоријевић рецитацијом песме Пава Гарића, навијача „Мораве” из Славонског Брода (Хрватска) коју је посветио„Морави” за њен јубилеј. Интересантно је да је ова песма, поред монографије и фото-албума који је у припреми за штампу, била један од експоната на изложби.

Потом је на стадиону у Житковцу одиграна пријатељска утакмица кадета „Мораве” и „Аце Менте” из Сврљига, која је завршена резултатом 3:3.

Након утакмице у културно-уметничком програму наступили су чланови КУД „Младост” из Житковца.

Свечаној церемонији прославе овог значајног јубилеја присуствовали су: Ненад Станковић, председник општине Алексинац, народни посланикДалибор Радичевић, начелник Општинске управе Дејан Милошевић, начелница Одељења за општу управу и друштвене делатности Ташана Јевтић и некадашњи председник нишке градске општине Палилула Бобан Џунић који је челним људима „Мораве” уручио поклон у виду комплета дресова и лопти.

Председник ФК „Мораве” Бојан Николић, обраћајући се присутнима, захвалио се челним људима Општине на поклону и одличној сарадњи, и уручио захвалнице гостима, Удружењу стваралаца у култури „Завичај”, КУД „Младост”, Телевизији „Ласер“ из Сврљига и нашој медијској кући.Велики успех житковачке „Мораве”

Кроз своју дугу историју„Морава“ из Житковца успела је чак трипута да буде члан Зоне (1978. и 1987.) и једном члан Регионалне лиге (1998.). Прошле године пласирала се у Зону Центар, а у овој сезони, која је прекинута због пандемије корона вируса, одличним играма Житковчани су стигли до треће позиције на табели, што је највећи успех овог клуба.


Сарадња прерасла у братимљење

У оквиру прославе 90 година постојања Фудбалског клуба „Морава” из Житковца, јуче је одиграна и утакмица првотимаца „Мораве” и „Хајдука” из сокобањске Рујевице. Ова два спортска колектива су недавно почела сарадњу која је јуче крунисана свечаним потписивањем Повеље о братимљењу.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × three =