Још један успешан концерт КУД-а „Буковик”

Годишњи концерт Културно-уметничког друштва „Буковик” из Мозгова, како се и очекивало, и овог пута је изазвао пажњу мештана овог алексиначког села, па је дворана тамошњег Дома културе била скоро пуна.

Сплетове игара из Србије осим домаћина извели су и чланови гостујућих културно-уметничких друштава. Са територије наше општине у Мозгово је стигао КУД „Дејан Јовановић Деша” из Тешице, а са стране ансамбл Културно-уметничког друштва „Јасеница” из истоименог места код Житорађе.

Поред игре, програм се састојао и од изворне песме коју је интерпретирала Љиљана Мијаиловић, а током вечери наступили су и гости из Ражња. На фрули су наступили браћа Јован и Богдан Младеновић, на хармоници Андрија Стојановић, а неколио песам је отпевао Дејан Антић. Свој соло наступ на хармоници имао је и Лазар Лазић из Мозгова.

На крају овог дружења учесницима су уручене захвалнице које ће их подсећати на успешно вече у Мозгову, а заслужним појединцима и колективима признања за допринос у раду КУД-а „Буковик”. Међу њима је и Општина Алексинац која и финансијски помаже активности овог фолклорног ансамбла.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + one =