kontejneri

Јалов посао комуналаца: Сакупљено смеће летело из камиона

Одржавање комуналне хигијене у граду уопште није једноставан и лак посао, па је неопходно да људи који брину о чистоћи наших насеља буду знатно пажљивији. Радници „Комуналног” некада приликом чишћења иза себе оставе смеће, а дешава се и да из смећара „посеју” ђубре по претходно очишћеним алексиначким улицама. Доказ да постоје такви случајеви је видео снимак, који нам је послала једна читатељка.

На снимку се види да смеће из камиона „Комуналних услуга” испада током вожње.

У јавном предузећу „Комуналне услуге” кажу нам да се такви случајеви ретко дешавају, али да, пошто се ради о отвореним смећарима, није искључено да ђубре испадне током вожње. Као заштиту од испадања смећа радници користе мрежице које закаче на отвор контејнера у којим прикупљају смеће, али се деси да ветар делимично откачи ту мрежу, па лакши предмети полете из возила.

Разумљиво је да због таквих околности возач у току вожње чешће треба да мотри на пут иза себе и код таквих случајева паркира возило и намести мрежу. У Комуналном су нам рекли да су грађани у овом случају у праву и да ће својим екипама скренути пажњу да буду пажљивије.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 5 =