Akcijaši

Скуп акцијаша у Чукуровцу поводом великог јубилеја

У селу Чукуровцу сутра ће бити обележен значајан јубилеј – 75 година од оснивања једне од првих омладинских радних бригада у Србији. Бригада је формирана уочи VII непријатељске офанзиве, 9. јула 1944. године, у порти храма Светог Прокопија у овом малом подјастребачком селу.

Свечаност почиње у 10 сати у црквеној порти у Чукуровцу постројавањем бригадира, а потом следи полагање цвећа на спомен-обележје и отварање изложбе фотографија, признања и докумената са радних акција.

Како је најављено, о околностима у којима је формирана прва бригада и њеном ангажовању на прикупљање летине, говориће секретар Удружења бораца општине Алексинац Мића Милојевић, док ће проф. др Момчило Талијан, председник Савеза учесника Омладинских радних акција Србије причати о могућностима за поновно организовање акција.

Заслужним организацијама и појединцима овом приликом биће уручена признања, а неће изостати и богат програм у коме ће учествовати чланови фолклорног ансамбла КУД „Дејан Јовановић Деша” из Тешице.
Домаћин свечаности је Клуб бригадира „О*рук генерација” из Алексинца уз помоћ Скупштине општине, Спортско-рекреативног центра Алексинац (СРЦА), Одреда жандармерије из Ниша, Центра за културу и уметност, Јавног предузећа за путеве, Удружења бораца општине и још неколико организација.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + thirteen =