Recitatori

Izabrani najbolji opštinski recitatori

Opštinska smotra recitatora pod nazivom „Pesniče naroda mog” održana je danas u Domu kulture. I ove godine učešće su uzele sve osnovne i srednje škole sa teritorije naše opštine. Stručni žiri koji su sačinjavali pesnik iz Prokuplja Srđan Živković, glumica Biljana Nikolić, kao i saradnici Centra za kulturu i umetnost Ivan Matejević i Gordana Živanović, odlučili su da na regionalnom takmičenju našu opštinu predstavljaju deset recitatora u tri kategorije.

‒ Ovde postoji duga tradicija i odavde su uvek odlazili dobri recitatori. To je bilo čak i u vreme kad sam ja recitovala. U to vreme stalno je neko iz Aleksinca predstavljao niški region na republičkom takmičenju i po nekoliko puta smo učestvovali na tom republičkom takmičenju. Mislim da ta tradicija ne sme da se prekine i mora da se nastavi. Ne sme da se spusti kriterijum koji je već postavljen godinama unazad. Zato smo odlučili da, što se starijeg uzrasta tiče, ne pošaljemo četvoro, koliko bi trebalo, nego dvoje predstavnika. Najvredniji su bili najmlađi kojih je najviše bilo i sa kojima se najviše radilo ‒ rekla je član žirija, glumica Biljana Nikolić.

Recitatori

Od 31 učenika mlađe grupe, stručni žiri je odabrao učenice trećeg razreda OŠ „Ljupče Nikolić” Lolu Veljković i Daru Lukić, učenika drugog razreda ove škole Ognjena Stojadinovića, kao i učenicu četvrtog razreda OŠ „Vuk Karadžić” iz Žitkovca Mionu Miletić.
U srednjoj kategoriji, među 27 recitatora, najbolje su recitovali učenici šestog razreda Bogdan Mitrović i Danka Đorđević, učenica petog razreda Magdalena Stojanović iz Osnovne škole „Ljupče Nikolić” i učenica sedmog razreda Osnovne škole „Vožd Karađorđe” Lola Živković.
Pravo da našu opštinu predstavljaju na regionalnom takmičenju u starijoj kategoriji izborili su Luka Zlatanović, učenik drugog razreda Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević” i učenik trećeg razreda Poljoprivredne škole „Šumatovac” Mladen Janković.

Regionalno takmičenje održaće se u Nišu 28. marta.

Recitatori

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

one + 6 =