Recitatori

Изабрани најбољи општински рецитатори

Општинска смотра рецитатора под називом „Песниче народа мог” одржана је данас у Дому културе. И ове године учешће су узеле све основне и средње школе са територије наше општине. Стручни жири који су сачињавали песник из Прокупља Срђан Живковић, глумица Биљана Николић, као и сарадници Центра за културу и уметност Иван Матејевић и Гордана Живановић, одлучили су да на регионалном такмичењу нашу општину представљају десет рецитатора у три категорије.

‒ Овде постоји дуга традиција и одавде су увек одлазили добри рецитатори. То је било чак и у време кад сам ја рецитовала. У то време стално је неко из Алексинца представљао нишки регион на републичком такмичењу и по неколико пута смо учествовали на том републичком такмичењу. Мислим да та традиција не сме да се прекине и мора да се настави. Не сме да се спусти критеријум који је већ постављен годинама уназад. Зато смо одлучили да, што се старијег узраста тиче, не пошаљемо четворо, колико би требало, него двоје представника. Највреднији су били најмлађи којих је највише било и са којима се највише радило ‒ рекла је члан жирија, глумица Биљана Николић.

Recitatori

Од 31 ученика млађе групе, стручни жири је одабрао ученице трећег разреда ОШ „Љупче Николић” Лолу Вељковић и Дару Лукић, ученика другог разреда ове школе Огњена Стојадиновића, као и ученицу четвртог разреда ОШ „Вук Караџић” из Житковца Миону Милетић.
У средњој категорији, међу 27 рецитатора, најбоље су рецитовали ученици шестог разреда Богдан Митровић и Данка Ђорђевић, ученица петог разреда Магдалена Стојановић из Основне школе „Љупче Николић” и ученица седмог разреда Основне школе „Вожд Карађорђе” Лола Живковић.
Право да нашу општину представљају на регионалном такмичењу у старијој категорији изборили су Лука Златановић, ученик другог разреда Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић” и ученик трећег разреда Пољопривредне школе „Шуматовац” Младен Јанковић.

Регионално такмичење одржаће се у Нишу 28. марта.

Recitatori

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 13 =