Humanitarni koncert zatvorio horsku sezonu udruženja „Pevnica”

U Velikoj sali Doma kulture sinoć je održan humanitarni koncert u organizaciji pevačkog udruženja „Pevnica” i prijatelja. Uz pomoć humanitarne organizacije Karitas i Crvenog krsta, koncert je održan u cilju prikupljanja slatkiša, igračaka i garderobe za štićenike Doma „Hristina Markišić” i novčane pomoći za Dinu Nešić.

− Mi smo planom rada za ovu godinu predvideli da će to biti humanitarni koncert, ali tada nismo znali kome će on biti namenjen. U razgovorima sa direktorkom Centra za socijalni rad, koja nam je prilično pomogla savetima i mišljenjem da je najbolje da naš deo prikupljenih dobara opredelimo za štićenike Doma „Hristina Markišić” – rekao je za naš portal, Dejan Stevanović, predsednik UO udruženja „Pevnica” i zaključio da ova godina nije nikome išla u prilog i da su svoj rad morali da prilagode situaciji sa pandemijom virusa korona koja je u velikoj meri bila na snazi.

Pored redovnog repertoara, sinoćnji program obogatile su i kompozicije u aranžmanu samog dirigenta „Pevnice” Marka Stevanovića. U programu su učestvovali i Aleksinački mešoviti hor „Šumatovac”, pesnici Književnog kluba „Velimir Rajić” i učenici ovdašnje Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević”.

Zapažen nastup imali su i gosti iz Niša. Ovdašnjoj publici predstavio se Akademski ženski hor Studentskog kulturnog centra, koji je nastao 2004. godine na inicijativu mr Zorana Stanisavljevića. Na svom repertoaru imaju različite žanrove, etno kompozicije celog Balkana, moderne, džez i pop kompozicije.

− Kao i većina horova danas, imamo problema sa ovom pandemijom, ali nekako smo uspeli da održimo ritam i organizujemo probe u manjim grupama i nastavimo sa radom. Nadam se da će horovi uspeti u ovom vremenu da nastave svoj rad kakav je bio do 2019. godine. Inače smo vrlo aktivni i kada je krenula ova situacija sa virusom nastavili smo da radimo, međutim ne kao pre, ali uglavnom idemo na putovanja, takmičenja. Tu su nagrade od prve do treće, ali i prelepa druženja – poručila je Ivana Mirović, umetnički rukovodilac i dirigent hora, i istakla da se u Aleksincu neguje horska tradicija i da su se rado odazvali ovom humanitarnom koncertu.

Inače, prednovogodišnji humanitarni rad hora „Pevnica” počeo je akcijama još krajem prošle sedmice. U četvrtak su podeljeni paketići deci u Domu „Hristina Markišić”, a dan kasnije u prostorijama Karitasa uručeni su novogodišnji paketići mališanima romske nacionalnosti koji pohađaju Osnovnu školu „Vuk Karadžić” u Žitkovcu. U petak su takođe podeljeni paketići deci koja pohađaju dodatnu nastavu iz oblasti računarstva koju organizuje Karitas.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

eleven + 16 =