Хуманитарни концерт затворио хорску сезону удружења „Певница”

У Великој сали Дома културе синоћ је одржан хуманитарни концерт у организацији певачког удружења „Певница” и пријатеља. Уз помоћ хуманитарне организације Каритас и Црвеног крста, концерт је одржан у циљу прикупљања слаткиша, играчака и гардеробе за штићенике Дома „Христина Маркишић” и новчане помоћи за Дину Нешић.

− Ми смо планом рада за ову годину предвидели да ће то бити хуманитарни концерт, али тада нисмо знали коме ће он бити намењен. У разговорима са директорком Центра за социјални рад, која нам је прилично помогла саветима и мишљењем да је најбоље да наш део прикупљених добара определимо за штићенике Дома „Христина Маркишић” – рекао је за наш портал, Дејан Стевановић, председник УО удружења „Певница” и закључио да ова година није никоме ишла у прилог и да су свој рад морали да прилагоде ситуацији са пандемијом вируса корона која је у великој мери била на снази.

Поред редовног репертоара, синоћњи програм обогатиле су и композиције у аранжману самог диригента „Певнице” Марка Стевановића. У програму су учествовали и Алексиначки мешовити хор „Шуматовац”, песници Књижевног клуба „Велимир Рајић” и ученици овдашње Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић”.

Запажен наступ имали су и гости из Ниша. Овдашњој публици представио се Академски женски хор Студентског културног центра, који је настао 2004. године на иницијативу мр Зорана Станисављевића. На свом репертоару имају различите жанрове, етно композиције целог Балкана, модерне, џез и поп композиције.

− Као и већина хорова данас, имамо проблема са овом пандемијом, али некако смо успели да одржимо ритам и организујемо пробе у мањим групама и наставимо са радом. Надам се да ће хорови успети у овом времену да наставе свој рад какав је био до 2019. године. Иначе смо врло активни и када је кренула ова ситуација са вирусом наставили смо да радимо, међутим не као пре, али углавном идемо на путовања, такмичења. Ту су награде од прве до треће, али и прелепа дружења – поручила је Ивана Мировић, уметнички руководилац и диригент хора, и истакла да се у Алексинцу негује хорска традиција и да су се радо одазвали овом хуманитарном концерту.

Иначе, предновогодишњи хуманитарни рад хора „Певница” почео је акцијама још крајем прошле седмице. У четвртак су подељени пакетићи деци у Дому „Христина Маркишић”, а дан касније у просторијама Каритаса уручени су новогодишњи пакетићи малишанима ромске националности који похађају Основну школу „Вук Караџић” у Житковцу. У петак су такође подељени пакетићи деци која похађају додатну наставу из области рачунарства коју организује Каритас.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × two =