Glasačke kutije ponovo u mesnim zajednicama

Nakon što su prošlog vikenda održani izbori u 15 mesnih zajednica, 13 saveta je izabrano, dok će u dve mesne zajednice sutra, u nedelju 25. aprila, biti ponovljeno glasanje.

Savet mesne zajednice Moravski Bujmir je na izborima imao 8 kandidata, od kojih su dva kandidata imali isti broj glasova, pa se s toga izbori u toj mesnoj zajednici ponavljaju samo za te kandidate. Na rezultate izbora u mesnoj zajednici Loznac podnet je prigovor iz razloga što je broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji bio veći od broja birača koji su glasali i komisija je glasanje u MZ Loznac poništila , pa će i ono biti ponovo sprovedeno.

Pored izbora u ovim, početkom aprila raspisani su izbori za članove saveta u još 16 mesnih zajednica sa teritorije naše opštine. Oni će biti sprovedeni sredinom narednog meseca, odnosno 16. maja.

Meštani Gornje Peščanice, Gornjeg Ljubeša, Srezovca, Donjeg Ljubeša, Vitkovca, Trnjana, Donjeg Suhotna, Grejača, Velikog Drenovca, Deligrada, Aleksinačkog Bujmira, Donjeg Krupca i Belog Brega biraće po 5 članova saveta mesne zajednice, dok će u Malom Drenovcu, Gornjem Adrovcu i Bankovcu birati po 3 svoja predstavnika.

Kandidatura za članove Saveta se podnosi do petka, 7. maja, Izbornoj komisiji za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica u kancelariji 44 Opštinske uprave.

Po poslednjim izmenama zakona članovi saveta mesnih zajednica biraju se samo putem tajnog glasanja, a u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj kandidata od broja članova koji bi trebalo da budu izabrani, komisija će obustaviti postupak izbora u ovim mesnim zajednicama.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × 5 =