Гласачке кутије поново у месним заједницама

Након што су прошлог викенда одржани избори у 15 месних заједница, 13 савета је изабрано, док ће у две месне заједнице сутра, у недељу 25. априла, бити поновљено гласање.

Савет месне заједнице Моравски Бујмир је на изборима имао 8 кандидата, од којих су два кандидата имали исти број гласова, па се с тога избори у тој месној заједници понављају само за те кандидате. На резултате избора у месној заједници Лознац поднет је приговор из разлога што је број гласачких листића у гласачкој кутији био већи од броја бирача који су гласали и комисија је гласање у МЗ Лознац поништила , па ће и оно бити поново спроведено.

Поред избора у овим, почетком априла расписани су избори за чланове савета у још 16 месних заједница са територије наше општине. Они ће бити спроведени средином наредног месеца, односно 16. маја.

Мештани Горње Пешчанице, Горњег Љубеша, Срезовца, Доњег Љубеша, Витковца, Трњана, Доњег Сухотна, Грејача, Великог Дреновца, Делиграда, Алексиначког Бујмира, Доњег Крупца и Белог Брега бираће по 5 чланова савета месне заједнице, док ће у Малом Дреновцу, Горњем Адровцу и Банковцу бирати по 3 своја представника.

Кандидатура за чланове Савета се подноси до петка, 7. маја, Изборној комисији за спровођење избора за чланове савета месних заједница у канцеларији 44 Општинске управе.

По последњим изменама закона чланови савета месних заједница бирају се само путем тајног гласања, а у случају да се не пријави довољан број кандидата од броја чланова који би требало да буду изабрани, комисија ће обуставити поступак избора у овим месним заједницама.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =