Гидра „оплео” по Канцеларији за младе због Ал Рок фестивала

Иако се значајан број наших суграђана држи оне латинске изреке „О укусима се не расправља” (De gustibus non est disputandum) ипак доста је и оних који ових дана коментаришу музичку, али и неку другу сцену у граду.

Иако је о музичким укусима, шта је квалитетна песма, а шта је шунд, тешко и незахвално говорити у јавном простору, ипак синоћно обраћање Александра Саше Марковића – Гидре, једног од идејних твораца Ал Рок фестивала, на отварању изложбе фотографија посвећене овом догађају, сигурно ће изазвати расправе и то не само међу овдашњим љубитељима концерата.

Марковић је присутне подсетио да је алексиначки фестивал покренут пре осам година и да је захваљујући срећним околностима прве две године имао јаког спонзора у једној нашој пивари и тако окупио значајне и популарне бендове и трајао више дана. 

Затим је по његовом мишљењу, дошао период велике стагнације фестивала, да би ове године како је он објаснио, пре свега захваљујући припајању Градског позоришта „Театра 91” Центру за културу и уметност, дошло до благог побољшања ситуације. Вероватно  мислећи  на обезбеђивање нешто већег буџета. Марковић је овом приликом  изразио незадовољство што остале институције, по њему, нису подржале фестивал, иако је требало то да учине.

‒ Они који треба да нам помогну, нису. То је једна организација, којој не изговарам име, али изговорићу за медије. То је Канцеларија за младе, која не жели да буде суорганизатор овог фестивала, нити се икад питала како може да му помогне. Али, зато за три, четири  дана организује кич параду, која кошта 10.000 евра. Добро сте ме чули, 10.000 евра. Овај Ал рок фестивал кошта дупло мање. Ето, да знате, где смо и шта смо. Где су ти млади? Која је та канцеларија за младе, ја стварно не знам – запитао се на крају Марковић.

Он је посебно био љут зато што о алексиначком рок фестивалу нема ни једна објава на сајту или друштвеним мрежама где своје објаве Канцеларија качи.

Иако овај говорник није у потпуности навео име концерта који се организује за пар дана на истом месту где и Ал Рок фестивал, највероватније се ради о наступу Едите Арадиновић заказаног за 20. август.

У Канцаларији за младе општине Алексинац , односно у разговору са координатором Александром Миленковићем, речено нам је да до њих није стигао ни један захтев за било коју врсту помоћи у организовању Ал Рок фестивала.

Без обзира на музичке укусе и схватање јавних догађаја, овакве реакције и одговори су добри поводи да се дефинишу циљеви одређених манифестација и боље координира рад установа, а све у циљу јачања културних догађаја за које се ова средина определила као годишње догађаје. На крају и сам Марковић је констатовао да овакав догађај као што је Ал Рок фестивал немају ни околни градови, иако су бројчано веће средине. По њему је зато, врло важно да алексиначки фестивал буде што репрезентативнији.

Александар Саша Марковић – Гидра је јавности познат и као особа која прати, поред осталог и овдашња културна дешавања и са тих догађаја на друштвеним мрежама качи информативне видео-записе за које тврди да имају велике прегледе.

Целу атмосферу на неки начин „подгрејава” и један медијски нишки портал својим сталним објавама. Пре два дана су у тексту изнели податак да гостовање Едите, наводно због тога што је оно викендом, кошта преко 12.000 евра.

Да подсетимо. Првобитно је Едитин наступ био најављен за 6. август, али се тада нико није јавио на расписан тендер да организује овај догађај, за који је процењена вредност била око 10.000 евра. Поновни позив је објављен четвртог августа.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + nineteen =