Нишлије прваци, Алексинчани други

Пензионери из Алексинца, Ниша, Мерошине, Дољевца и Ражња окупили су се данас у Алексинцу да би се такмичили на Регионалној олимпијади пензионера Нишавског округа.

После поздравних речи домаћина, председника Удружења алексиначких пензионера Бобана Вучковића, и гостију,  првог човека пензионера Нишавског округа Властимира Гоцића и представника Савеза пензионера Србије Момчила Вуксановића, пензионерску Олимпијаду отворио  је председник општине Алексинац Далибор Радичевић.

– Дружење пензионера је нешто што вама много значи. Олимпијада има такмичарски карактер, али, као што су већ моји предходници рекли, данас сте сви победници. Желим вам да се лепо такмичите, да изаберете најбоље и да проведете дан у лепом дружењу – казао је Радичевић.

Екипе су се надметале у пет дисциплина. У извођењу пенала, бацању на кош и игри „Погоди циљ“  најбоља је екипа „Ниш 1“, у пикаду је тријумфовао „Алексинац 2“, а у шаху „Мерошина 1“.

У укупном пласману најбољи је „Ниш 1“, други је „Алексинац 2“, док се на трећу позицију пласирала „Мерошина 1“. По три најбоље пласиране екипе у свакој дисциплини, као и у укупном пласману, награђене су пехарима и захвалницама.

Републичко финале Олимпијских игара пензионера одржаће се 1. септембра у Врњачкој Бањи.

Регионалну олимпијаду пензионера Нишавског округа организовали су Удружење пензионера општине и Спортско-рекреативни центар Алексинац (СРЦА).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × one =