Film o Rajevskom po planu za sada, čekaju se sponzori

Snimanje dokumentarno-igranog filma o pukovniku Nikolaju Nikolajeviču Rajevskom teče po planu i bez velikih problema, kaže reditelj Goran Erčević za Radio Aleksinac. Međutim, zbog sezone godišnjih odmora koja je u toku i kašnjenja uplata od donatora, snimanje nekih scena biće odloženo, pa je premijera koja je zakazana za 2. septembar neizvesna. Erčević dodaje da snimanje, ipak, nije ugroženo i da će poslednja klapa pasti sigurno do kraja septembra.

snimanje_filma_foto– Za sada je to išlo dobrom dinamikom, pratili su nas i sponzori i opština. Međutim, kao što znate, sezona odmora je i može da dođe do kašnjenja od 10 do 15 dana, ali to neće uticati na sam kraj i završetak filma. Nisu to veliki problemi, ali jedan deo para treba da se obezbedi da bismo nastavili snimanje.

Ekipa je, nakon prvih scena snimljenih u prostorijama Zavičajnog muzeja, Gornjem Adrovcu i na još nekoliko lokacija u okolini Aleksinca, boravila i u Smederevu, Topčideru, Budvi i Kotoru, a ovih dana neki kadrovi biće zabeleženi i u manastiru Sveti Roman, na poligonu u Aleksincu, kao i pored Južne Morave.

Impozantnu glumačku ekipu predvodi Dejan Tončić u ulozi pukovnika Rajevskog, a tu su i Vojin Ćetković, Toma, Sergej i Bane Trifunović, Ljiljana Stjepanović, Ivan Bekjarev, Milenko Pavlov i drugi. Producenti filma su „Glas rasejanih“ iz Ciriha, „Laki prodakšn“ iz Aranđelovca, a deo sredstava obezbedila je i Opština Aleksinac.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − six =