Saradnja vlasti i opozicije za dobrobit svih građana

Pripremila: Miljana Miletić

U porodilištu aleksinačke bolnice zanimljiva situacija. Saradnja odbornika u SO Aleksinac iz dva različita tabora, vlasti i opozicije, dala je rezultate za dobrobit korisnika usluga i zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

medicinska_sestra_donacija_fotoOdbornica ispred Srpske napredne stranke i glavna sestra ginekološkog odeljenja Nataša Kostić upoznala je kolegu odbornika iz Demokratske stranke Bobana Ranđelovića sa projektom koji realizuju i koji zahteva specifičnu kompjutersku konfiguraciju. Ranđelović, koji je ujedno i vlasnik agencije „Hepicentar“, odlučio je da pomogne i pokloni računar, monitor i štampač odeljenju na kome radi njegova koleginica odbornica, ali i politička neistomišljenica u lokalnom parlamentu.

– S Natašom se znam iz skupštinske sale, bez obzira što je predstavnica vladajuće stranke, a ja predstavnik opozicije, ali ova saradnja nema veze sa našim političkim stavovima. Ona me je pitala da li mogu nekako da pomognem, a ja sam im izašao u susret. Nataša je kao glavna sestra pokazala inicijativu, što je potrebno u ovim vremenima, a  ja sam kao građanin osetio potrebu da to uradim i uradio sam.

Glavna medicinska sestra na Ginekološko-akušerskom odeljenju Opšte bolnice u Aleksincu Nataša Kostić za Radio Aleksinac istakla je da će zahvaljujući dobijenom računaru sa pratećom opremom uspešno biti sproveden projekat „Bebo, dobro došla na svet“, što je od velikog značaja za ovu sredinu i predstavlja značajnu olakšicu budućim roditeljima.

– Ova donacija je vrlo značajna zato što ćemo na tom računaru i štampaču koje smo dobili raditi projekat Ministarstva zdravlja „Bebo, dobro došla na svet“. Roditelji ovde završavaju svu papirologiju, na kućnu adresu dobijaju knjižicu za bebu, potvrdu o mestu prebivališta i izvod iz matične knjige rođenih, pa više neće morati da idu u druge institucije za ta dokumenta. Još jedna bitna stvar, roditelji moraju da znaju kako će im se beba zvati, to je neki preduslov, mesto na kome će živeti i da imaju neki identifikacioni dokument, važeću ličnu kartu ili pasoš.

Ovaj slučaj pokazuje da je saradnja između vladajućih i opozicionih odbornika ipak moguća van opštinskog parlamenta, posebno kada se radi o interesu građana. A da li će ovaj primer dobre prakse slediti i ostali predstavnici naroda, vreme će pokazati.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + 7 =