Две даме на великој сцени Дома културе

У Великој сали Дома културе у среду, 3. новембра, биће приређен концерт класичне музике „Молитве Богородици” на коме ће се овдашњој публици представити солисткиња Анита Ферлез Ераковић (сопран) уз клавирску пратњу Мине Красић.

Репертоар концерта сачињен је од дела познатих композитора класичне музике, а неке од њих су „Смилуј се Господе” Алесандра Страделе, „Богородице, пуна љубави” Франческа Дурантеа, „Здраво Маријо” Баха и Гуноа, као и позната дела Волфганга Амадеуса Моцарта „Поздравите тело Христово”, „Славите Господа”, „Здраво Маријо” и „Хвалите Бога”.


Анита Ферлез Ераковић рођена је у Нишу, где је завршила нижу и средњу музичку школу, одсек клавир и соло певање. Дипломирала је соло певање 1994. године на Факултету музичке уметности у Скопљу, а магистрирала 2012. године. Активно учествује у културном животу родног града солистичким концертима и наступима са оркестром Дома војске, Нишким симфонијским оркестром и хором Факултета уметности у Нишу.


Пијанисткиња Мина Красић је основне студије започела у класи професора Александра Сердара, док је мастер студије завршила на Факултету уметности у Нишу. Тренутно је на докторским студијама на Академији уметности у Новом Саду.


Почетак концерта је заказан за 18 сати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + fourteen =