Десет представа у десет месеци

Од овог, па у наредних десет месеци љубитељи позоришта имаће прилику да погледају 10 премијерних представа аматерских позоришта из Србије, али на алексиначкој позорници.

Крајем априла представници Градског позоришта„Театар 91” су у Пожаревцу потписали споразум о сарадњи установа културе градова у Републици Србији, где су се на наки начин обавезали да позоришне представе које имају на репертоару одиграју у 10 градова који су потписници тог уговора и исто толикио ансамбала да угосте.

Једанаест позоришта је потписало споразум, наравно у тих 11 је и Алексинац, тако да ће од новембра месеца ове године кренути са разменом позоришних представа.

− Обавеза позоришта је да своју премијеру коју има изведе у осталих десет позоришта у десет градова и такође да прими своје колеге из тих десет позоришта. Такође смо из наших пријатељских односа отворили врата једни другима на мало дужи временски период и искрено се надам да ће то да заживи и све то крене онако како је договорено тада на састанку − рекла је Милена Рашић, директорка „Театра 91”.

Градови (установе) који су тада потписали споразум су Центар за културу Пожаревац, Грдско позориште Јагодина, Центар за културу Смедерево, Горњи Милановац, позориште из Уба, Дом омладине Крагујевац, Центар за културу Велика Плана, Центар за културу Стара Пазова, Центар за неговање културе Абрашевић Крагујевац и установа Културни центар Смедеревска Паланка, а и „Театар 91” се нашао међу њима.

У току новембра месеца по том потписаном споразуму „Театар 91” примиће позориште из Горњег Милановца, а гостоваће у Смедереву.

Гости из Горњег Милановца наступиће у уторак, 9. новембра од 20 сати са комедијом „Полицајци” која је пуна апсурда и гротеске

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + eight =