Dva mata Amira Zeke za tri boda

Jučerašnji derbi susret vanrednog, 22. kola Zone Centar u kome su megdan podeli  stari rivali, Morava i OFK Napredak 1929, pripao je Aleksinčanima.

U prvom poluvremenu Žitkovčani su bili bolji, stvarali su prilike za gol ali je mreža  mirovala. Pri kraju prvog dela,  talentovani hitronogi napadač Napretka Amir Zeka imao je veliku šansu da dovede svoj tim u vođstvo, opalio je po lopti, međutim golman Čudić nije dozvolio nikakvo iznenađenje.

OFK Napredak 1929

 

I u drugom delu Morava nastavlja  da atakuje na gol Aleksinčana koji pokušavaju da učine nešto više iz sporadičnih kontranapada. Nakon jedne takve akcije Amir Zeka je postigao sjajan gol. Isti igrač nešto kasnije iskoristio je grešku odbrambenih igrača Morave i po drugi put savladao Čudića.

FK Morava Žitkovac

Posle ovakve situacije, Žitkovčani su prebacili težište igre na polovinu gostiju, opsedajući protivnički gol. Posrećilo se Ivanu Mladenoviću u 82. minutu. I u finišu meča Morava se silno trudila da poravna rezultat, ali nije uspela u tome.

Dakle, Morava – OFK Napredak 1:2 (0:0).

 

 

Ostali rezultati:

Brzi Brod: OFK Brzi Brod – Zemljoradnik (Balajinac) 4:1,
Pukovac: Pukovac – Delijski vis (Niš) 2:0,
Belotinac: Naša krila – OFK Niš 2:2,
Malošište: Malošište – Orljane 1:2,
Balajinac: Naisus (Rožina) – Bukovik (Ražanj) 1:4.

Slobodno je bilo Jedinstvo iz Gornjeg Matejevca.

Na čelnoj poziciji sa po 45 bodova su OFK Brzi Brod i Pukovac, s tim što Brzobrođani imaju utakmicu manje. Posle ove pobede Napredak je na osmom mestu sa 22 boda, dok je Morava i dalje na šestoj poziciji sa 29 bodova.

Fotografije: Oliver Stefanović, Milan Jovanović.

Jedan komentar

  1. Klasična namestena utakmica napredku trebaju bodovi da ne ispadne a Morava je u sigurnom društvu JADNO

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 − 4 =