Дрмао се пловак у недељу

Клуб спортских риболоваца „Трњане” из Трњана је минуле недеље одржао своје 15. по реду Општинско клупско појединачно првенство сениора у спортском риболову у категорији “Лов рибе удицом на пловак”. На такмичарској стази Бованског језера 12 такмичара, члана КСР „Трњане” у два сектора пецали су укупно 4 сата.

Иако је било сунчано време, ветар је доста ометало пецање. Зналци тврде да је по таквом времену риба врло слабо „гризла”, па је на крају из језера узвучено укупно 11.370 грама рибе. У чуваркама су се углавном нашли бандари, бодорке, цверглани, са понеком девериком , беовицом и сунчицом.

Мерење након четворочасовног пецања показало је да је прво место освојио Бобан Игњатовић из Алексинца са укупно упецаних 2.270 грама рибе. Друго место припало је Игору Илићу из Прћиловице са упецаних 1.500 грама рибе, а трећи је био Дарко Јовчић из Прћиловице са упецаних 1.910 грама рибе.

 

Победник је освојио прелазни пехар, a сва тројица првопласираних су награђена пехарима, медаљама и дипломама.

Иначе, такмичење је требало да се одржи још априла месеца али је више пута одлагано због актуелне епидемије коронавируса. Тек сада су се стекли услови и добило одобрење од надлежних институција за одржавање овог такмичења.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − twelve =