У Прћиловици отворен Креативни дечји клуб

У просторијама Предшколске установе „Лане” при Основној школи у Прћиловици данас је отворен Креативни дечји клуб. Овај клуб има за циљ повећање обухвата предшколским програмом деце из категорије осетљивих друштвених група од 3 до 5.5 година. Предвиђено је да Клуб ради 4 месеца годишње и да по години обухвата до двадесеторо деце.

Крајем прошле седмице у Балон сали одржан је „Спортски дан”, намењен малишанима од 3 до 5.5 година. Поред безбрижног играња, имао је за циљ усвајање спортских вредности и зближавања деце.

Након дружења у Балон сали, малишани су имали прилике да са својим родитељима уживају у представи Крушевачког позоришта „Мачак отишао у хајдуке”, која је одржана у склопу програма „Позориште у септембру” који организује Градско позориште „Театар 91”.Ово су биле активности у оквиру трогодишњег пројекта „Сви ЗаЈедно” који спроводе Општина Алексинац, као носилац, заједно са партнерским организацијама Предшколском установом „Лане”, Друштвом за развој креативности, УГ „Хуман”, Центром за социјални рад и Домом здравља Алексинац. Пројекат финансира Светска банка а подржало је и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Ове године активности у пројекту „Сви ЗаЈедно” су прилагођене постковид ситуацији.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 8 =