Dr Crnčević Habe: Prevencija je veoma važna

Svetski dan zdravlja, 7. april, danas je obeležen i u Aleksincu. U holu Doma kulture, naši sugrađani su mogli preventivno da provere svoj krvi pritisak, nivo šećera u krvi, kao i da dobiju savete lekara.

Svetski dan zdravlja je ove godine posvećen očuvanju zdrave životne sredine i obeležava se pod sloganom „Naša planeta, naše zdravlje”. Vazduh, voda i hrana neophodni su za opstanak svih živih bića, a dobro zdravlje neraskidivo je povezano sa zdravom životnom sredinom. Upravo zbog toga, Svetska zdravstvena organizacija ovaj značajan datum u Kalendaru zdravlja posvećuje zdravlju naše planete.

− Današnja akcija je uspešno realizovana uz dobar odziv, uprkos lošijim vremenskim uslovima. Naši sugrađani kontrolišu nivo šećera i krvni pritisak onda kada je stani-pani, odnosno kada već osećaju tegobe. A trebalo bi da se to radi mnogo češće, pogotovo što povišen šećer u krvi i povišen krvni pritisak često ne daju nikakve simptome, a prevencija je veoma važna − poručila je dr Jovana Crnčević Habe, lekar u aleksinačkom Domu zdravlja.

Današnjoj akciji odazvalo se 52 naših sugrađana, a ona je sprovedena u organizaciji Doma zdravlja Aleksinac i ovdašnjeg Crvenog krsta.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

fifteen + thirteen =