Доживите „катарзу”

На културном менију Центра за културу и уметност вечерас ће се наћи изложба слика и цртежа „Катарза”, наше суграђанке, уметнице Весне Димитријевић. Отварање изложбе заказано је за 19 сати у Арт галерији Дома културе.

Весна Димитријевић стекла је звање мастер сликарства на Факултету уметности у Нишу, на коме је проглашена најбољом студенткињом своје генерације. Поред свог уметничког рада Весна се бави педагошким радом у Центру за културу и уметност у Алексинцу, где са ентузијазмом одржава ликовне радионице за децу.

„Слике и цртежи су малих и средњих формата, у различитим сликарским техникама које изабира и саображава расположењима у тренутку стварања. Подјенако успешно користи угљен, туш, акварел или акрил. На сликама је цртеж увек јасно наглашен док су површине врло разноврсно третиране. Узбудљива игра у којој се смењују и допуњују цртеж и осликане површине, делују врло ослобађајуће на посматрача и позива га на дијалог. Слике су аутентични и искрени – уметнички исказ. Попут дечије игре, вештог ствараоца који је сачувао свог хомо луденса, радознало истражује по папиру и платну, али и по унутрашњости властитог бића.” – стоји у предговору „Руке ка звездама” Јелене Ђукановић којим се описује ова изложба.


Весна Димитријевић рођена је у Алексинцу. Завршила основне и мастер студије Факултета уметности у Нишу на одсеку за сликарство у класи професора Братислава Башића. Добитница је неколико награда и повеља. Била је сарадник у настави за сликање и цртање на Факултету уметности у Нишу (2018) и наставник ликовне културе у основној школи. Тренутно је на студијама на Васпитачко-медицинској академији у Алексинцу.

Учествовала је на бројним групним изложбама широм Србије, међу којима је једна од запажених „Osten bienal”, изложба цртежа у Скопљу (2016). Учесница на Петом бијеналу акварела малог формата у Београду (2017).

Одржала је шест самосталних изложби.


Изложба ће бити доступна до 15. априла.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 1 =