Бели јасен за 90 Алексинчана

Сто садница белог јасена чека у дворишту општине Алексинац на сутрашњу поделу заинтересованим грађанима и овдашњим школама. Према препорукама дародавца НВО Зелени развојни центар из Сремске Митровице, 10 одсто садница засадиће се у школским двориштима. Остатак од 90 садница биће подељен особама које сутра у 12 сати  буду у општинском дворишту, без обзира да ли су раније учествовали или нису у гласању.

Преко 1200 наших суграђана гласало је у анкети и било је потребно да гласа више од 1 одсто грађана општине да би иста локална самоуправа била квалификована за донацију. Грађани који се сутра нађу у реду за саднице могу да преузму само по једну, док се не обави расподела 90 биљака.

− Јуче је извршен пријем 100 садница белог јасена. То су двогодишње саднице које ће бити подељене у дворишту општинске управе, улаз са задње стране општине, грађанима који буду присутни у том тренутку. Иначе, акција је предвиђена да у читавој Србији почне тачно у 12 сати сутра, у петак 9. априла. Препорука организатора акције је била да 10 посто садница буде додељено школама. Ми смо преко канцеларије за економски развој контактирали са школама и обавестили о томе и њима ће бити подељене саднице нешто раније сутра, тих 10 садница − каже Владимир Никодијевић, саветник за заштиту животне средине у Општинској управи Алексинац.

Истог дана  у целој Србији у оквиру акције „Посади свој хлад” планирана је додела 30.000 садница, које су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија које желе да озелене места где живимо и којима је битно здравље грађана.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − 5 =