Dok raspust traje uređuje se školsko dvorište

Nakon produženog zimskog raspusta, žitkovački osnovci će u svom školskom dvorištu zateći neke novine, a kako rukovodstvo škole „Vuk Karadžić” najavljuje, to je samo početak realizcije zacrtanog plana. Iako vreme nije baš išlo naruku građevinskim radovima, do sada je urađena automatizacija kapije u školskom dvorištvu, a stara i dotrajala ograda kompletno je zamenjena novom i modernom. Direktor škole Milan Dinić kaže da je naredni korak uređenje prilaza školskoj zgradi.

‒ Žardinjere, koje su stare par desetina godina, biće uklonjene i postavićemo dve moderne klupe koje smo dobili iz donacije, kao i nove moderne betonske žardinjere ‒ poručuje direktor osnovne škole Milan Dinić.

Na poslednjoj sednici Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Aleksinac prihvaćen je zahtev, ove osnovne škole, da se izgradi zaštitna ograda i pešačka staza sa bočne strane škole, odnosno u ulici Stojana Janićijevića, od raskrsnice sa ulicom Ratka Jovića do ulaza u školsko dvorište.

‒ Pored toga, pošto imamo u planu da u potpunosti ograničimo izlazak učenicima izvan školskog dvorišta, počeli smo da uređujemo samo školsko dvorište. Za početak postavili smo 10 klupica, postavićemo još 10 u budućem periodu i sve sa ciljem da učenici za vreme velikog odmora imaju adekvatne i vrlo lepe uslove za provođenje vremena u školskom dvorištu. Ono što još predstoji da se uradi jeste adaptacija česme za pijaću vodu, uređenje travnatih površina u samom dvorištu kao i obnavljanje fasade ‒ dodaje direktor Dinić.

Osnovna škola „Vuk Karadžićˮ planira da u naredne dve godine realizuje projekat energetske efikasnosti, koji podrazumeva zamenu čitave mreže oluka, kompletnu adaptaciju krova, kao i ugradnju izolacije od staklene vune na svim objektima matične škole. Vrednost ovih radova procenjena je na 17 miliona dinara.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

6 + ten =