žitkovačka ambulanta

Док чекају лекара, пацијенти могу и да сурфују

Након реновирања многих сеоских амбуланти, руководство Дома здравља недавно је увело још једну новину за пацијенте у свим сеоским амбулантама, као и амбуланти на Алексиначком Руднику и оној у којој се лече „Грамеровиˮ радници.

У свих 12 теренских амбуланти пацијенти имају бесплатан интернет, тако да је сурфовање нетом један од начина да „убију времеˮ које проведу у чекаоници. У установи кажу да је интернет откључан, односно да није потребна шифра за конектовање путем WiFi-ja, а јачина сигнала је задовољавајућа.

‒ То је сигурно једна занимљива новина за све наше пацијенте и надам се да ће им бити од користи кад дођу код лекара. Наравно то се превасходно односи на оне пацијенте који немају заказан термин, јер они који закажу преглед немају разлога да чекају ‒ каже директор Дома здравља Родољуб Живадиновић. 

Истовремена интернет конекција више корисника неће угрозити функционисање система, сматра наш саговорник.

‒ Нама је у систему најбитније слање података, а све амбуланте имају интернет пет мегабита у секунди за download и један за upload што је нама више него довољно ‒ каже директор и додаје да у овим амбулантама ни број пацијената није превелик да би то утицало на систем. 

У граду бесплатан интернет није уведен из оправданих разлога, каже наш саговорник, пошто програмери сматрају да би ту број конекција био огроман, што би могло да угрози рад рачунара у Дому здравља, али се и за то тражи техничко решење.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + four =