Добре вести за становнике неколико алексиначких улица

Разматрајући Извештај Стручно оперативног тима за одбрану од клизишта у општини Алексинац, Општински штаб за ванредне ситуације донео је закључак који би требало да помогне у решавању вишегодишњег проблема становника неколико градских улица.

Оперативни тим који је формиран на предлог председника општине, а на основу Закључка Општинског штаба у саставу Гордана Миловановић, саветник за водопривреду општине Алексинац и руководилац тима за одбрану од клизишта и Јасмина Миленковић члан тима и општински саветник за послове уређења грађевинског земљишта, након обиласка терена и потврђивања оштећења од водене бујице дали су препоруке за отклањање штете.

На удару су биле три алексиначке улице где су и највећа оштећења: Савска, Старо озренска и Саве Ковачевића. Стручни тим је дао препоруке за привремено санирање и ти радови су урађени, али је и препоручио како да се овај проблем реши на дужи период. Тим сматра да треба урадити добро утемељене потпорне зидове и решити дренирање атмосферских вода. Пројектна документација постоји, али је неопходно решити правно-имовинске односе.

Општински штаб за ванредне ситуације усвојио је Извештај Стручно оперативног тима за одбрану од клизишта општине Алексинац и наложио начелнику Општинске управе општине Алексинац да код имовинско правне службе покрене поступак за решавање имовинских односа са власницима парцела, а ради добијања грађевинске дозволе за извођење радова по Пројектима за улице Савска, Стара озренска и Саве Ковачевића.

Штаб је затражио да се на првој наредној седници поднесе извештај о предузетим активностима по закључку. Након завршетка ових активности и добијања дозволе приступиће се обезбеђивању неопходних финансијских средстава.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 3 =