Чувари традиције и културне баштине нашег народа

У оквиру Манифестације „Културно стваралаштво на селу” своје умеће крајем прошле седмице представило је пред својим суграђанима Културно-уметничко друштво „Видовдан” из Великог Дреновца.

Добар познавалац прилика када је у питању ова манифестација је дугогодишњи водитељ и новинар Зоран Живковић, који је за наш медиј оценио њен значај за очување културног наслеђа и у овим условима диктираним епидемијом вируса „корона”.

− Као неко ко је већ десетак година део „Културног стваралаштва на селу” могу да кажем да је манифестација у потпуности остварила свој циљ, а то је очување традиције и богате културне баштине нашег народа. Дивно је дружити се са младим људима из сеоских насеља који и поред друштвених мрежа и нових технологија не заборављају старе народне обичаје, изворне песме и игре из широког фолклорног спектра Србије. У међувремену појавила су се нова, квалитетна Културно-уметничка друштва, што уз ангажовање Центра за културу и уметност даје наду да ће „Стваралаштво” и даље трајати. Најбоља потврда томе је и овогодишњи циклус који се због новонастале ситуације одржава у другом термину и нешто измењеном облику, а опет, ништа није изгубио на квалитету. То су показале претходне три приредбе на којима су наступила Културно-уметничка друштва „Буковик”, „Дејан Јовановић Деша” и „Видовдан”. − каже Живковић.

Наредног петка свој програм представиће КУД „Алексиначки Рудник” из истоименог места.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − 11 =