„Чувари формуле” пред алексиначком публиком

Љубитељи седме уметности имаће прилику да сутра и прекосутра, 7. и 8. новембра, у овдашњем биоскопу погледају најновије остварење домаће кинематографије.

Проекција домаћег филма „Чувари формуле” заказана је за оба дана и то у два термина, од 18.00 и 20.30 часова у Великој сали Дома културе.

„Чувари формуле” је српски драмски филм из 2023. године у режији Драгана Бјелогрлића, по сценарију Вука Ршумовића. Настао по мотивима романа Случај Винча професора Горана Милашиновића, који је био и сарадник на сценарију. Снимање је трајало око годину дана на аутентичним локацијама у Србији, Словенији и Француској.


У јеку хладноратовске кризе октобра 1958. године, група научника у институту Винча спроводи тајни пројекат који предводи професор Драгослав Поповић. Стицајем непредвиђених околности, они бивају изложени смртоносној дози зрачења, због чега их југословенска тајна полиција одводи на лечење на клинику Кири у Паризу.

Француски докторски тим на челу са професором Жоржом Матеом закључује да је њихово стање критично и да су им дани одбројани. Иако је професор Мате цео свој живот посветио борби против нуклеарног наоружања и дубоко презире пројекат на којем су радили југословенски научници, он предлаже да се по први пут у историји изведе деликатна и неизвесна интервенција замене коштане сржи озрачених пацијената.


Цена улазнице 350 динара, а продаја улазница је 7. новембра од 16.00 и 8. новембра од 14.00 часова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + one =