„Чорба од канаринца”: Прича о љубави која носи важне поруке

У Великој сали Дома културе, која је синоћ била добро испуњена, одиграна је представа „Чорба од канаринца” рађена по тексту Милоша Радовића, а у режији Сташе Копривице, коју су на велику сцену изнели невероватни глумци – Мина Лазаревић и Љубомир Бандовић. Занимљиво је да је ова представа своју претпремијеру, не тако давне 2013. године, доживела баш на овој сцени у Алексинцу.

Представа „Чорба од канаринца” је нежна, комична, али и сурова прича о браку, приручник за оне који размишљају о уласку у брак, али и слика оних који су већ у њему. Наиме, универзитетски професор у зрелим годинама, Михаило Медовић, одлучује се на улазак у брак са Јеленом Владисављевић, својом петнаест година млађом вереницом. Хвата га паничан страх од промена које ће уследити, па заједно решавају да брак испробају у последњих пет минута који су им преостали до потписавања брачног уговора. У тих пет минута Јеца и Меда пролазе кроз све лепе, али и оне мање лепе фазе брачног живота, од родитељства, себичлика, раставе до самоће. На крају наравно побеђује љубав и они одлуче да ступе у брак.

− Ово је једна дивна прича, мелодрама, са предивном емоцијом и духовито написана. Ја волим да кажем животна прича, због тога што се свако у њој препозна, у неком сегменту. То је и један од разлога што добро кореспондира са публиком, а заправо је једна дивна љубавна прича што смо се ми и трудили да остане од почетка до краја – открила нам је Мина Лазаревић након представе.

 

 

Верујемо да је публика уживала у представи с обзиром да су глумци на крају представе награђени великим аплаузом, али и по реакцијама људи након одгледане представе. Наравно није изостала ни прилика да се наши суграђани, барем они најупорнији,  фотографишу са глумцима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 16 =