Обележавање двадесеттреће годишњице бомбардовања

Двадесеттрећа годишњица од почетка бомбардовања на Савезну Републику Југославију биће обележена сутра у Алексинцу.

Церемонија, у организацији Одбора за обележавање историјских догађаја, годишњица и јубилеја општине Алексинац и Удружења бораца народниоослободилачких ратова, ће почети у 11 сати полагањем цвећа на споменик НАТО жртвама у улици Душана Тривунца.

Након пригодне комеморативне свечаности и полагања венаца у Алексинцу, делегација Удружења бораца народноослободилачких ратова и представници још неколико патриотских невладиних организација обићи ће и споменик у Горњем Адровцу цивилима које су Бугарски окупатори стрељали фебруара и марта 1917. године као одмазду за Топлички устанак.

Комеморативна свечаност биће завршена полагањем венаца испред спомен-плоче на Дому културе у Доњој Пешчаници погинулог војника Бојана Цветановића из овог места, који је страдао 1999. године у близини Урошевца за време служења редовног војног рока.

Иначе, Одбор за обележавање историјских догађаја, годишњица и јубилеја општине Алексинац, 5. априла званично ће обележити 23. годишњицу бомбардовања Алексинца, када је погинуло 11, а повређено 50 грађана.

Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − 9 =