Vatrogasci

Конкурс за ватрогасце је у току

Становници општине Алексинац који желе да се опробају као ватрогасци имају прилику да се пријаве на конкурс Министарства унутрашњих послова. За основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица кандидати могу да се пријаве до 6. априла, а у МУП-у поручују да ће укупно бити уписано 300 полазника.

Поред обавезног држављанства Републике Србије, заинтересовани кандидати морају имати и пребивалиште на територији организационе јединице за коју је расписан конкурс и то најмање у последњих годину дана. Један од услова конкурса је и да будући полазници немају мање од 19, а више од 30 година до дана закључења конкурса. У МУП-у додају и да је обавезна завршена средња школа, као и поседовање важеће возачке дозволе Ц категорије.

̶  Напомињемо да право учешћа има и лице које поседује важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом Б категорије, а није положило возачки испит Ц категорије, уз обавезу да га положи у року од 1,5 године од дана завршетка основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица – додају у МУП-у. 

Пријава на конкурс, са документацијом, подноси се Полицијској станици у Алексинцу.
Текст и ближи услови конкурса могу се наћи на сајту Министарства унутрашњих послова www.mup.gov.rs и сајту Центра за основну полицијску обуку www.copo.edu.rs.

Насловна фотографија: Илустрација.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − fifteen =