CKU organizuje radionicu tradicionalnog pevanja

Na nedavno održanom „saradničkom danuˮ Centra za kulturu i umetnost potpisan je protokol o saradnji ove ustanove sa ogrankom Srpske akademije nauka i umetnosti iz Niša. Iz ove saradnje proistekla je ideja o organizovanju Etnokulturoloških radionica kojoj pripada i dvodnevna „Radionica tradicionalnog pevanjaˮ koja će biti orgnizovana 24. i 25. januara.

Radionica tradicionalnog pevanja i druge radionice u okviru „Etnokulturoloških radionicaˮ biće organizovane sa ciljem očuvanja materijalne i ne materijalne baštine našeg kraja, tradicije i običaja. Koordinator programa je prof. dr Jelena Jovanović, dopisni član SANU, a saradnik koordinatora je Lidija Rakonjac, organizator Centra za kulturu i umetnost iz Aleksinca. Radionicom će rukovoditi dr Sanja Ranković, etnomuzikolog, docent na Katedri za etnokomunikologiju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i članica ženske etno grupe „Mobaˮ.

‒ Radujem se ponovnoj saradnji sa profesorkom Sanjom Ranković. Ona je inače zaposlena na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na odseku etnokomunikologije i ona će biti predavač na ovoj dvodnevnoj radionici. Jako je bitno da pomenem da je ona eminenti stručnjak iz te oblasti i da se od nje zaista mogu na najbolji način naučiti osnove etno, odnosno tradicionalnog, pevanja ‒ rekla je za naš portal Lidija Rakonjac, organizator Centra za kulturu i umetnost.

Poziv za učešće na ovim radionicama je otvoren za sve zainteresovane ljude koji vole i neguju tradicionalno pevanje. Radionica će biti održana u četvrtak, 24. januara, u terminu od 16 do 18 sati. i narednog dana, 25. januara, u terminu od 10-13 sati.

‒ Poziv je otvoren za sve, mi smo obavestili kulturno umetnička društva, horove, soliste, ljude koji inače vole etno pevanje. Svako može slobodno da se uključi i učestvuje u radionicama koje su besplatne i na njima može da doživi zaista fenomenalnu atmosferu, imajući u vidu da je prethodna radionica koju je vodila Jelena Jovanović, bila izuzetno uspešna i lepo posećena ‒ zaključila je Rakonjac.

Više informacija možete naći na linku.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 2 =