ЦКУ организује радионицу традиционалног певања

На недавно одржаном „сарадничком дануˮ Центра за културу и уметност потписан је протокол о сарадњи ове установе са огранком Српске академије наукa и уметности из Ниша. Из ове сарадње проистекла је идеја о организовању Етнокултуролошких радионица којој припада и дводневна „Радионица традиционалног певањаˮ која ће бити оргнизована 24. и 25. јануара.

Радионица традиционалног певања и друге радионице у оквиру „Етнокултуролошких радионицаˮ биће организоване са циљем очувања материјалне и не материјалне баштине нашег краја, традиције и обичаја. Координатор програма је проф. др Јелена Јовановић, дописни члан САНУ, а сарадник координатора је Лидија Ракоњац, организатор Центра за културу и уметност из Алексинца. Радионицом ће руководити др Сања Ранковић, етномузиколог, доцент на Катедри за етнокомуникологију Факултета музичке уметности у Београду и чланица женске етно групе „Мобаˮ.

‒ Радујем се поновној сарадњи са професорком Сањом Ранковић. Она је иначе запослена на Факултету музичке уметности у Београду на одсеку етнокомуникологије и она ће бити предавач на овој дводневној радионици. Јако је битно да поменем да је она еминенти стручњак из те области и да се од ње заиста могу на најбољи начин научити основе етно, односно традиционалног, певања ‒ рекла је за наш портал Лидија Ракоњац, организатор Центра за културу и уметност.

Позив за учешће на овим радионицама је отворен за све заинтересоване људе који воле и негују традиционално певање. Радионица ће бити одржана у четвртак, 24. јануара, у термину од 16 до 18 сати. и наредног дана, 25. јануара, у термину од 10-13 сати.

‒ Позив је отворен за све, ми смо обавестили културно уметничка друштва, хорове, солисте, људе који иначе воле етно певање. Свако може слободно да се укључи и учествује у радионицама које су бесплатне и на њима може да доживи заиста феноменалну атмосферу, имајући у виду да је претходна радионица коју је водила Јелена Јовановић, била изузетно успешна и лепо посећена ‒ закључила је Ракоњац.

Више информација можете наћи на линку.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + 4 =