Cene na aleksinačkoj Zelenoj pijaci

Ponuda svežeg povrća i voća na aleksinačkoj Zelenoj pijaci je dobra, iako smo već zašli u oktobar. Zainteresovanim kupcima se nudi dobar izbor, za ovo doba godine, paprike po ceni od 60 do 120 dinara. Na tezgama je povrće ubrano u aleksinačkom Pomoravlju, ali i iz drugih regiona gde se ono tradicionalno gaji.

Solidna je ponuda i ostalog povrća. Kilogram šargarepe vredi 100 dinara, paradajza oko 150, karfiola 110, krastavca 100, kupusa 80 dinara. U ponudi je i plavi paradajz po ceni od 80, boranija 250 i spanać 150 dinara za kilogram. Salata se prodaje za 60 dinara.

Na pijačnim tezgama je i dosta raznog voća, pre svega onog koje raste u našim krajevima, ali i sa strane. Za kilogram kruške traži se 200 dinara, ista količina breskve i nektarine je takođe 200, a grožđa 150 dinara.

Verovatno se u nekom od marketa pojedino voće i povrće može kupiti i po nekoj nižoj ceni, ali nećete moći da otkrijete sve čari koje nudi pijaca na otvorenom, kao i njene tezge na kojima su izloženi sveži plodovi u živopisnim bojama karakterističnim za berićetnu jesen koju pružaju njive u pomoravlju i na okolnim planinskim brežuljcima. Još ako imate i prodavca od poverenja koji vam nudi proizvode sa svog imanja, onda nema dileme da li treba obići aleksinačku Zelenu pijacu.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

eleven + thirteen =