Цене на алексиначкој Зеленој пијаци

Понуда свежег поврћа и воћа на алексиначкој Зеленој пијаци је добра, иако смо већ зашли у октобар. Заинтересованим купцима се нуди добар избор, за ово доба године, паприке по цени од 60 до 120 динара. На тезгама је поврће убрано у алексиначком Поморављу, али и из других региона где се оно традиционално гаји.

Солидна је понуда и осталог поврћа. Килограм шаргарепе вреди 100 динара, парадајза око 150, карфиола 110, краставца 100, купуса 80 динара. У понуди је и плави парадајз по цени од 80, боранија 250 и спанаћ 150 динара за килограм. Салата се продаје за 60 динара.

На пијачним тезгама је и доста разног воћа, пре свега оног које расте у нашим крајевима, али и са стране. За килограм крушке тражи се 200 динара, иста количина брескве и нектарине је такође 200, а грожђа 150 динара.

Вероватно се у неком од маркета поједино воће и поврће може купити и по некој нижој цени, али нећете моћи да откријете све чари које нуди пијаца на отвореном, као и њене тезге на којима су изложени свежи плодови у живописним бојама карактеристичним за берићетну јесен коју пружају њиве у поморављу и на околним планинским брежуљцима. Још ако имате и продавца од поверења који вам нуди производе са свог имања, онда нема дилеме да ли треба обићи алексиначку Зелену пијацу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 18 =