Биоскоп ЦКУ: Овог викенда чак четири филмска остварења

Крај ове седмице обележиће богат филмски програм у Центру за културу и уметност Алексинац. На великом платну у Дому културе алексиначка публика биће у прилици да погледа два цртана филма „ЕНКАНТО: Магични свет” и „Мали шеф: Породични бизнис” и два филма „Дест у пола” и „Тома”.

„ЕНКАНТО: Магични свет” доноси нам анимирану причу о необичној породици Мадригали, која живи скривена у магичној кући у планинама Kолумбије, у дивном и шармантном месту званом Енканто. Магија Енканта благословила је свако дете у породици јединственим даром, од супер снаге до моћи исцељења, свако дете, осим једно – Мирабел. Али када открије да је магија која окружује Енканто у опасности, Мирабел схвата да би она, једина „нормална” Мадригал, могла да буде последња нада своје изузетне породице. Анимирани филм биће приказан у суботу од 16 часова.

Филм Даниса Тановића “Десет у пола” дониси нам комичну причу о Сарајеву, чувеној Башчаршији и још чувенијем ћевапу. Филм ће бити приказан у суботу у терминима од 18 и 20 сати док ће у недељу бити приказан од 21 сат.

Башчаршија покушава да се опорави од дуге и тешке пандемијске године. Пандемија још увек траје, али ипак – долази лето и постоји нада да би се ствари могле, барем на кратко, поправити. Kада једно јутро у Енесову ћевабџиницу (кога тумачи Бранко Ђурић), уђе позната инфлуенсерка из Загреба која каже да је дошла да поједе „најбоље ћевапе у Сарајеву”, он је пошаље код Изе (кога тумачи Изудин Бајровић), да би тако и он традиционално могао након прве услужене муштерије, приуштити себи задовољство прве јутарње кафе. Овај сасвим безазлен, пријатељски гест, изазива потпуни распад комшијског, пословног и приватног живота, али не само Енесовог и Изиног, него у целом граду. Где се једу најбољи ћевапи у Сарајеву?

Главне улоге тумаче: Бранко Ђурић, Изудин Бајровић, Едиб Ахметашевић, Керим Чутуна, Горан Навојец.

У наставку комедије „Мали шеф” номиноване за Оскара која стиже из студија DreamWorks Animation, браћа Темплетон – Тим и његов мали шеф Тед постали су одрасли и удаљили се један од другог. Филм је синхронизован на српски језик, а гласове су позајмили Срђан Тимаров, Милан Антонић, Никола Вујовић итд. Филм ће бити приказан у недељу од 16 часова.

„Тома”, биографски филм о Томи Здравковићу, човеку кога памтимо не само по његовим песмама и начину на који их је певао, већ и као једног великог боема – по понашању и у души, биће поново приказан пред алексиначком публиком и то у недељу од 18 часова.


Р Е П Е Р Т О А Р:

Субота – 04. децембар:

16 сати – ЕНКАНТО: Магични свет
18 сати – Десет у пола
20 сати – Десет у пола

Недеља – 05. децембар:

16 сати – Мали шеф: Породични бизнис
18 сати – Тома
21 сати – Десет у пола

Цена појединачне улазнице износиће 350 динара.


Биоскопски програм ће се обављати уз поштовање свих прописаних мера у циљу спречавања ширења вируса Ковид-19, што укључује физичку дистанцу, ношење заштитних маски и дезинфекцију руку и обуће.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + seven =