Dom kulture

Вечерас у Дому културе: Изложба и концерт

Вечерас у нашем граду биће приређена два културна догађаја, изложба – ретроспектива стваралаштва чланова УСУК „Завичај” из Житковца и концерт ОМШ „Владимир Ђорђевић”, којим ће обележити свој дан школе.

У Арт галерији алексиначког Дома културе вечерас ће од 18 сати бити отворена изложба „Житковачка надахнућа”. Удружење стваралаца у култури „Завичај” у сарадњи са Центром за културу и уметност и Библиотеком „Вук Караџић” из Алексинца организује ретроспективну изложбу стваралаштва чланова Удружења „Завичај”.

Своје радове изложиће Златко Павловић, Виобран Голубовић, Зоран Живковић, Светозар Вукадиновић, Гордана Ристић и Љиљана Глигоријевић. Поред уметничких радова биће представљено и издаваштво, као и успешна издања чланова овог удружења. Поставку ће још употпунити и изложба фотографија објеката у Житковцу грађених пре 100 и више година.

У исто време, у Великој сали Дома културе, Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” обележиће свој „Дан школе” пригодним концертом ученика и наставника ове школе.

Сви програми се одржавају уз придржавање свих неопходних мера превенције против ширења вируса корона.

Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + four =