Beogradski džez kvartet u subotu u Aleksincu

U Velikoj sali Doma kulture u subotu, 18. decembra, biće priređen koncert Beogradskog džez kvarteta. Ovaj kvartet čine Ivan Ilić (klavir), Ljubiša Paunić (saksofon), David Gegić (kontrabas) i Miodrag Maljoković (bubnjevi). Početak koncerta je zakazan za 20 sati.


Ivan Ilić (Beograd, 1972.) je kompozitor, aranžer, dirigent i trombonista. Završio je osnovnu i srednju muzičku školu „Mokranjac”. Sa 20 godina diplomirao je aranžiranje sa najvišim ocenama na Muzičkom koledžu Berkli (Berklee College of Music) u Bostonu (SAD), a sa istim uspehom završio je i Specijalističke studije iz dirigovanja, i Master akademske studije iz džez trombona na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Zvanje Doktora umjetnosti stekao je na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Ljubiša Paunić (Beograd, 1962.) od 1989. godine nastupa kao solista sa Big bendom RTS-a. Sarađuje sa mnogim sastavima koji izvode džez, pop i latino muziku. Kao član Big benda i nekolicine manjih muzičkih grupa, imao je priliku da sarađuje sa mnogim džez legendama.

Miodrag Maljoković, jedan je od doajena jugoslovenske pop rok i džez muzike. Još od rane mladosti pronašao se u svetu muzike. Po završetku gimnazije odlazi u inostranstvo gde nastavlja svoje obrazovanje i upoznaje i svira sa poznatim džez muzičarima. Po povratku u Beograd postaje bubnjar u Big bendu RTS-a.

David Gegić, rođen u Beogradu, završio je nižu i srednju muzičku školu „Isidor Bajić” u Novom Sadu. Diplomirao džez kontrabas na odseku za Džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Stalni je član sastava „Ming” i „Bojan Cvetković kvartet”.


Cena pojedinačne ulaznice iznosiće 250 dinara.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

9 − one =