Đorđević sa nastavnikom Deletićem

“Voždovci“ opravdali očekivanja

Na atletskom stadionu „Mladost“ u Kruševcu juče je održano republičko takmičenje osnovaca u atletici, na kome su učestovali i učenici aleksinačke osmoletke „Vožd Karađorđe“.
U trci na 300 metara, Aleksandar Đorđević osvojio je treće mesto i bronzano odličje, sa vremenom od 39 sekundi i 97 stotinki. Pre ovog nadmetanja, Đorđević je osvojio dve zlatne medalje – na okružnom takmičenju u Nišu i na međuokružnom u Kruševcu.

Aleksandar Đorđević
Aleksandar Đorđević

U republičkom finalu u bacanju kugle učestvovao je i Dimitrije Pešikić, koji je osvojio 9. mesto, a pre toga izborio je dve srebrne medalje na okružnom i međuokružnom takmičenju.
Kada pominjemo nadmetanje u bacanju kugle, da kažemo i to da je Jovana Stanković osvojila zlato na okružnom i srebro na međuokružnom takmičenju.
U ukupnom plasmanu, na okružnom takmičenju u atletici Osnovna škola „Vožd Karađorđe“ osvojila je drugo mesto. Zasluge za ovako sjajne rezultate pripadaju svakako i profesorima fizičke kulture, a posebno Igoru Deletiću.

Da pomenemo i to da je lane Savez za školski sport opštine Aleksinac ovu obrazovno-vaspitnu ustanovu proglasio za najuspešniju u sportu u kategoriji osnovnih škola.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + 3 =