Aleksinčani na sajmu poljoprivrede

Grupa poljoprivrednika sa teritorije opštine Aleksinac juče je posetila 88. Međunarodni poljoprivredni sajm u Novom Sadu.

U organizaciji Centra za regionalni razvoj „DARS” iz Aleksinca i Udruženja „Jagoda” iz Gredetina, a pod pokroviteljstvom Opštine Aleksinac, deo poljorivrednika naše opštine iz Tešice, Nozrine, Malog Drenovca, Lužana, Donjeg Adrovca, Donje i Gornje Peščanice, Gredetina, Porodina, Žitkovca, Draževca i Aleksinca videla je nakon više od godinu dana šta je to novo u oblastima kojim se oni bave.

Iako je ponuda bila bogata, višegodišnji posetioci su primetili da je ove godine nešto manje izlagača u svim oblastima. To nam je i potvrdio profesor Dragoslav Cvetković iz Porodina.

−Mogu reći da se koliko toliko organizovao ovaj sajam. Nije bio u potpunosti, u celini kao što je bio ovih godina, alo hoću reći da je ipak na jednom dobrom nivou organizovan. Mogla je da se vidi mehanizacija i to mehanizacija od malih traktora do najvećih, kao i priključne mašine. Svako ko je bio zainteresovan mogao je da pronađe nešto za sebe− ocenio je profesor Cvetković.

Šetajući paviljonima posetioci nisu naišli na izložbu svinja, niti živine, ali je bio primetno veći broj ovaca.

Pored ostalih izlagača, jedan štand je privukao pažnju aleksinčana, jer su na njemu bili izloženi proizvodi udruženja žena sa teritorije naše opštine.

Naravno i ljubitelji lova mogli su u nekoliko hala da se obskrbe potrebnom opremom za narednu lovnu sezonu, jer se uporedo sa 88. Međunarodnim poljoprivrednim sajmom održava i 53. Međunarodni sajam lova i ribolova.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

9 + four =