Алексинчани на сајму пољопривреде

Група пољопривредника са територије општине Алексинац јуче је посетила 88. Међународни пољопривредни сајм у Новом Саду.

У организацији Центра за регионални развој „ДАРС” из Алексинца и Удружења „Јагода” из Гредетина, а под покровитељством Општине Алексинац, део пољоривредника наше општине из Тешице, Нозрине, Малог Дреновца, Лужана, Доњег Адровца, Доње и Горње Пешчанице, Гредетина, Породина, Житковца, Дражевца и Алексинца видела је након више од годину дана шта је то ново у областима којим се они баве.

Иако је понуда била богата, вишегодишњи посетиоци су приметили да је ове године нешто мање излагача у свим областима. То нам је и потврдио професор Драгослав Цветковић из Породина.

−Могу рећи да се колико толико организовао овај сајам. Није био у потпуности, у целини као што је био ових година, ало хоћу рећи да је ипак на једном добром нивоу организован. Могла је да се види механизација и то механизација од малих трактора до највећих, као и прикључне машине. Свако ко је био заинтересован могао је да пронађе нешто за себе− оценио је професор Цветковић.

Шетајући павиљонима посетиоци нису наишли на изложбу свиња, нити живине, али је био приметно већи број оваца.

Поред осталих излагача, један штанд је привукао пажњу алексинчана, јер су на њему били изложени производи удружења жена са територије наше општине.

Наравно и љубитељи лова могли су у неколико хала да се обскрбе потребном опремом за наредну ловну сезону, јер се упоредо са 88. Међународним пољопривредним сајмом одржава и 53. Међународни сајам лова и риболова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − 6 =